FAQ

Waarom worden de speeltoestellen gesloopt?

Omdat het hout waarvan ze gemaakt waren na ongeveer dertig jaar aardig begon te rotten. We hebben er lang mee gedaan, maar nu is het punt bereikt dat we ze niet meer konden repareren. In verband met de veiligheid hebben we ze weggehaald. Maar er komen nieuwe! Kijk ook op de pagina Renovatie 2023.

Kan ik iets organiseren in de speeltuin?

Heb je een leuk idee voor iets dat je wilt organiseren en dat volgens jou in de speeltuin zou passen, neem dan even contact met ons op! We staan open voor heel veel dingen: koffie met een praatje in de buitenlucht, peuteryoga, sporten op de toestellen, handwerken in de binnenruimte…

Waarom kan ik niets meer kopen in de speeltuin?

We verkopen geen eten en drinken meer, maar als er een vrijwilliger aanwezig is kun je altijd bij hem of haar terecht voor wat drinken of een boterham. Ook zullen de vrijwilligers regelmatig wat fruit of een koekje uitdelen. Op deze manier hoeven kinderen niet jaloers te zijn op andere kinderen met meer zakgeld, voorkomen we overmatig snoepen en kunnen de vrijwilligers hun aandacht richten op de speeltuin en de bezoekers. (En qua kosten wordt het nauwelijks duurder maar wel veel makkelijker dan toen we nog wel verkochten, dat leverde maar een hele bescheiden bijdrage op voor de speeltuin.)